2009 m. kovo 27 d., penktadienis

Svogūnų pyragas

3vnt svogunu
250gr margarino
1 arb saukst sodos
4-5 saukstai grietines
3 virti kiausiniai
20-30gr svogunu laisku
krapai
pipiru misinys
cukrus, druska pagal skoni
3 stiklines miltu
50gr olandisko surio (ten dar raso 2vnt lyd. sureliu, bet juos pakeisiu dar 50gr suriu)

margarina sutrinti tarka, įdėti cukraus, druskos, miltų. Sumaišyti ir pridėti grietinės su soda (rašo, kad gal galima bandyti dėti kepimo milteliu vietoj sodos). Paruošti tešlą ir kišti į šaldytuvą valandai.

Svogūnus supjaustyti ir pakepinti (paskui atvėsint). Sutarkuoti sūrį, supjaustyti smulkiai kiaušinius, pridėti visokių prieskonių (pipirų, maltos paprikos, krapų, kitų žolelių pagal skonį), supjaustytus svogūnų laiškus ir viską išmaišyti.

Tešlą padalinam į dvi dalis - vieną didesnę, kitą mažesnę. Skardos dugną ir tešlos kampučius sutepam aliejumi. Didesnė tešlos dalis bus pagrindas. Ant jos dedame įdarą. Mažesne dalimi "užklojame". Kampukus prispausti (kaip kibinus pvz.). Pyrago viršų sutepti sumaišytu su grietine kiaušiniu.


Iš SM nurašė InRed

kepti orkaiteje 35-40minuciu 170-180laipsniu