2008 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

svogūnų sriuba

reikės:
trijų didesnių svogunų
pusę litro vandens
pusę šaukštelio druskos (arba kiek įpratę dėt į 0.5 l vandens)
prieskonių (man skanu su čiobreliais)
50 g. sviesto
100 g. tarkuoto kieto sūrio (pvz. džiugo)
2 kiaušinių baltymų (arba 100 g. grietinėlės, arba šaukšto miltų, bet šitų nebandžiau).

smulkiai supjaustom svogunus ir pakepinam svieste. man skaniau kai kepinu neilgai - vos tik pasidaro graži geltona spalva, bet be apskrūdinimo.
užverdam vandenį, įdedam druskos. jei čiobeliai džiovinti - irgi įdedam, jei žali - geriau prieš pat pabaigą. įdedam į verdantį vandenį keptus svogunus ir verdam kokių 20 min.
po 20 min. lėtai įpilam kiaušinio baltymus, gerai pamaišant. po to įmetam sūrį, irgi gerai pamaišant. tada viską dedam į blenderį, sumalam ir dar palaikom ant ugnies truputį, kol suplakta masė užvirs.
skanaus!

Komentarų nėra: