Reikės:
500g žuvies file
400 ml pieno
svogūnas, lauro lapas, druska, pipirai
200 g sviesto
180 g tarkuoto sūrio
šaukštas garstyčių
papuošimui: juodos alyvuogės, petražolės
Žuvies file dedame į pieną, ten pat įmetam nuluptą svogūną, ir lauro lapą. Užverdame ir ant mažos ugnies verdame 30 min. Išimam žuvį, sumalam blenderiu, ten pat įdedam pašildytą sviestą, sūrį, prieskonius ir garstyčias, viską sumaišom iki vientisos masės. ant lekštės formuojam žuvytę (įsivaizduokit smėlio formele padarytą žuvį), šaukštu padarome "žvynelius", "akį", žvynukus papuošiam žiedeliais supjaustytų alyvuogių puselėm, pelekus arba aplink juos puošiam petražolėm.
Užrašė InRed
Tinka sumuštiniams sutepti
2009 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą