2008 m. liepos 6 d., sekmadienis

daržovių sriuba su kepenėlėmis

Reikės:

dalies kopūsto
6-8 bulvių
1-2 morkų
svogūno
2 pomidorų
prieskonių
400-600g viščiukų kepenėlių
grietinės ar pieno, ar grietinėlės užbalinimui

Užkaičiame didoką puodą vandens, pasūdome. Pjaustome bulves, morkas, svogūna pakankamai smulkiais kubeliais ir sumetam į vandenį. kol verda, pjaustom kiek norisi kopūsto (aš nedidelio nepilną pusę supjausčiau), plonesnėm juostelėm, dar jas perpus po to perpjaunam, sumetam į puodą. Galima papipirinti. Pomidorus įpjaunam kryžmai, užpilam verdančiu vandeniu kelioms minutėms. Nulupam, supjaustom nedideliais kvadratukais, sudedam į sriubą. Tegul dar viskas verda, tuo metu mažesniame puode užkaičiame pasūdytą vandenį. Nuplauname kepenėles (kiek imti priklauso nuo to, ar norite kiek tirštesnės sriubytės, ar skystesnės), sudedam į puodą verdam. Virti reikėtų apie 15 min., nes vėliaus sukietėja. Tiesa, aš paragavus, viriau apie 20 min. Tada nupilame nuovirą, ir į puodą su kepenėlėmis įpilam kelis samčius daržovių sriubos. Blenderiu pamalam iki norimos konsistencijos - galima visiškai sutrinti, o galima nepilnai (man taip skaniau). Tada sumaltas kepenėles su daržovėm supilam į likusią daržovių sriubos dalį ir ant mažytės ugnies dar truputį paverdam. Galima gale įberti žalumynų.

Lėkštėje skanu užbalinti - grietinėle ar grietine, kolegė įsipila šlakelį pieno.

Skanaus :)

InRed

1 komentaras:

Unknown rašė...

Labai skanu, valgėm visa šeimyna :)