2008 m. liepos 28 d., pirmadienis

makaronai morkų padaže su kalakutiena

Reikės:

* kažkiek kalakūtienos file arba kalakūtienos kukulių (aš ir tą ir tą dedu kad ir mums ir Agnei būtų)
* trijų didelių morkų
* stiklinės ananasų sulčių (aš perku mažą pakelį cido, kaip tik stiklinė gaunas)
* pusės litro natūralaus jogurto
* vieno svoguno
* dviejų-trijų skiltelių česnako
* kario prieskonių
* druskos
* stalo šaukšto miltų (kad sutirštėtų padažas)

* makaronų. šiaip skanu su spagečiais, bet mes valgom su tokiais figūriniais makaronais, nes Agnei labiausiai patinka.

Pirma paruošiam mėsą - filę pamarinuoju kario preiskoniais ir druska. kukulius iš anksto išverdu, į juos irgi dedu biški kario prieskonių.

Tada uždedam virtis makaronus.

Tada smulkiai supjaustom svogunus, česnakus, stambiai sutarkojam morkas. Pakepam ant aliejaus svogunus, česnakus, įdedam morkas ir kepam jas kol suminkštėja.
Tada įdedam kalakūtienos filę ir irgi pakepam kol apskrunda (galima ir neapkept, o iškart troškint, bet apkepus kažkodėl sultingesni gabaliukai palieka).
Sumaišom ananasų sultis, jogurtą, miltus ir užpilam ant morkų su mėsa. Pamaišom, įdedam kukulius ir paliekam troškintis. Aš troškinu kol išverda makaronai, ypač jei darau be file, vien kukulius.

Kai viskas išverda / susitroškina įdedam į lekštutes ir valgom

Xena

Komentarų nėra: