2008 m. liepos 28 d., pirmadienis

daržovių troškinys su ožkos pienu

Reikės

* dviejų paprikų
* vieno baklažano
* nedidelės cukinijos
* poros šimtų gramų žalių šparaginių pupelių
* vieno didesnio svoguno
* poros skiltelių česnakų
* žolelių prieskonių (baziliko, raudonėlių, majoruno)
* druskytės

Padažui
* stiklinės ožkos pieno (galima ir paprasto jei nėr alergijos, bet su ožkos skaniau)
* stalo šaukšto miltų

Paruošimas

Daržovių skurelių nenulupu, man taip skaniau, nei baklažano nei cukinijos. Supjaustau viską mažais gabaliukais (po 1 cm).
Supjaustau smulkiai svogunus, česnakus, pakepinu ant aliejaus. Tada sumetu likusias daržoves, prieskonius, dar biški pakepinu-patroškinu ant aliejaus, kol pradeda minkštėt baklažanai. reik daug vartyt, nes skysčių nuo troškinimo neatsiranda -viską sugeria baklažanai.
Tada sumaušau pieną su miltais, ir viską užpilu šiuo padažu.
Troškinu ilgai, ant nedidelės ugnies, kol konsistencija labai minkšta, kad Agnei būtų patogiau valgyt.

Laurytei galima nenaudoti česnakų, svogunų ir aliejaus, o sumesti viską kartu su padažu ant įkaitusio troškintuvo ir troškint :D

Xena

Komentarų nėra: