Reikės:
500 g. sveriamos varškės,
4 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
Miltų,
Vanilinio cukraus,
Razinų,
Padažui:
100 g. sviesto,
2 šaukštų grietinės
Žiupsnelio cukraus
Kiaušinius ir cukrų išsukame iki vientisos masės. Į dubenį dedame varškę, išsuktą kiaušinių ir cukraus masę, nuplautas razinas, žiupsnelį vanilinio cukraus. Viską išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Iš tešlos suformuojame nedidelius rutuliukus. Virtinukus dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min., kol rutuliukai iškils į paviršių.
Kol virtinukai verda, gaminame padažą. Užverdame mažą puodą vandens, ant jo dedame metalinį dubenėlį su sviestu. Kai sviestas ištirpsta, dedame grietinės ir cukraus. Kelias akimirkas pamaišome ir padažas paruoštas.
Į lėkštę dedame virtinukus, pagardiname padažu ir valgome.
Skanaus!
Išbandė ir iš interneto nukopijavo InRed
2008 m. liepos 5 d., šeštadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą