2008 m. liepos 28 d., pirmadienis

makaronai morkų padaže su kalakutiena

Reikės:

* kažkiek kalakūtienos file arba kalakūtienos kukulių (aš ir tą ir tą dedu kad ir mums ir Agnei būtų)
* trijų didelių morkų
* stiklinės ananasų sulčių (aš perku mažą pakelį cido, kaip tik stiklinė gaunas)
* pusės litro natūralaus jogurto
* vieno svoguno
* dviejų-trijų skiltelių česnako
* kario prieskonių
* druskos
* stalo šaukšto miltų (kad sutirštėtų padažas)

* makaronų. šiaip skanu su spagečiais, bet mes valgom su tokiais figūriniais makaronais, nes Agnei labiausiai patinka.

Pirma paruošiam mėsą - filę pamarinuoju kario preiskoniais ir druska. kukulius iš anksto išverdu, į juos irgi dedu biški kario prieskonių.

Tada uždedam virtis makaronus.

Tada smulkiai supjaustom svogunus, česnakus, stambiai sutarkojam morkas. Pakepam ant aliejaus svogunus, česnakus, įdedam morkas ir kepam jas kol suminkštėja.
Tada įdedam kalakūtienos filę ir irgi pakepam kol apskrunda (galima ir neapkept, o iškart troškint, bet apkepus kažkodėl sultingesni gabaliukai palieka).
Sumaišom ananasų sultis, jogurtą, miltus ir užpilam ant morkų su mėsa. Pamaišom, įdedam kukulius ir paliekam troškintis. Aš troškinu kol išverda makaronai, ypač jei darau be file, vien kukulius.

Kai viskas išverda / susitroškina įdedam į lekštutes ir valgom

Xena

daržovių troškinys su ožkos pienu

Reikės

* dviejų paprikų
* vieno baklažano
* nedidelės cukinijos
* poros šimtų gramų žalių šparaginių pupelių
* vieno didesnio svoguno
* poros skiltelių česnakų
* žolelių prieskonių (baziliko, raudonėlių, majoruno)
* druskytės

Padažui
* stiklinės ožkos pieno (galima ir paprasto jei nėr alergijos, bet su ožkos skaniau)
* stalo šaukšto miltų

Paruošimas

Daržovių skurelių nenulupu, man taip skaniau, nei baklažano nei cukinijos. Supjaustau viską mažais gabaliukais (po 1 cm).
Supjaustau smulkiai svogunus, česnakus, pakepinu ant aliejaus. Tada sumetu likusias daržoves, prieskonius, dar biški pakepinu-patroškinu ant aliejaus, kol pradeda minkštėt baklažanai. reik daug vartyt, nes skysčių nuo troškinimo neatsiranda -viską sugeria baklažanai.
Tada sumaušau pieną su miltais, ir viską užpilu šiuo padažu.
Troškinu ilgai, ant nedidelės ugnies, kol konsistencija labai minkšta, kad Agnei būtų patogiau valgyt.

Laurytei galima nenaudoti česnakų, svogunų ir aliejaus, o sumesti viską kartu su padažu ant įkaitusio troškintuvo ir troškint :D

Xena

2008 m. liepos 6 d., sekmadienis

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Tiksliai niekada nematuoju kiek ko dėti, bet reikės:

Kokios stiklinės avižinių dribsnių
Kiaušinio
Poros vidutinio dydžio obuolių
Druskos
Miltų (dedu iš akies kaip kokiems varškėčiams ar pan.)

Dribsnius užpilti vandeniu ir palaikyti kol išbrinksta. Įmušti kiaušinį, sudėti sutarkuotus obuolius, miltus, gerai išmaišyti ir kepti blynukus.

Kava

Mėsos kukuliukai alergiukams ir ne tik:)

Reikės:

Apie 100 g mėsos (kiaulienos)
Šaukštas (maždaug, gal kiek daugiau) avižinių dribsnių
Druskytės
Šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno

Dribsnius užpilti vandeniu, kad gerai apsemtų, palaikyti, kol išbrinks. Tada sudedam visa kita, išmaišom ir formuojame kukuliukus. Verdame pasūdytame vandenyje, galima lauro lapą ar gavzdikėlį įmesti. Aš verdu apie pusvalandį, dažniausiai kartu su daržovėmis, tai būna du patiekalai - sriuba ir kukuliukai:)

Kava

daržovių sriuba su kepenėlėmis

Reikės:

dalies kopūsto
6-8 bulvių
1-2 morkų
svogūno
2 pomidorų
prieskonių
400-600g viščiukų kepenėlių
grietinės ar pieno, ar grietinėlės užbalinimui

Užkaičiame didoką puodą vandens, pasūdome. Pjaustome bulves, morkas, svogūna pakankamai smulkiais kubeliais ir sumetam į vandenį. kol verda, pjaustom kiek norisi kopūsto (aš nedidelio nepilną pusę supjausčiau), plonesnėm juostelėm, dar jas perpus po to perpjaunam, sumetam į puodą. Galima papipirinti. Pomidorus įpjaunam kryžmai, užpilam verdančiu vandeniu kelioms minutėms. Nulupam, supjaustom nedideliais kvadratukais, sudedam į sriubą. Tegul dar viskas verda, tuo metu mažesniame puode užkaičiame pasūdytą vandenį. Nuplauname kepenėles (kiek imti priklauso nuo to, ar norite kiek tirštesnės sriubytės, ar skystesnės), sudedam į puodą verdam. Virti reikėtų apie 15 min., nes vėliaus sukietėja. Tiesa, aš paragavus, viriau apie 20 min. Tada nupilame nuovirą, ir į puodą su kepenėlėmis įpilam kelis samčius daržovių sriubos. Blenderiu pamalam iki norimos konsistencijos - galima visiškai sutrinti, o galima nepilnai (man taip skaniau). Tada sumaltas kepenėles su daržovėm supilam į likusią daržovių sriubos dalį ir ant mažytės ugnies dar truputį paverdam. Galima gale įberti žalumynų.

Lėkštėje skanu užbalinti - grietinėle ar grietine, kolegė įsipila šlakelį pieno.

Skanaus :)

InRed

2008 m. liepos 5 d., šeštadienis

virtinukai „Vaikučių džiaugsmas“

Reikės:
500 g. sveriamos varškės,
4 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
Miltų,
Vanilinio cukraus,
Razinų,

Padažui:
100 g. sviesto,
2 šaukštų grietinės
Žiupsnelio cukraus

Kiaušinius ir cukrų išsukame iki vientisos masės. Į dubenį dedame varškę, išsuktą kiaušinių ir cukraus masę, nuplautas razinas, žiupsnelį vanilinio cukraus. Viską išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Iš tešlos suformuojame nedidelius rutuliukus. Virtinukus dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min., kol rutuliukai iškils į paviršių.

Kol virtinukai verda, gaminame padažą. Užverdame mažą puodą vandens, ant jo dedame metalinį dubenėlį su sviestu. Kai sviestas ištirpsta, dedame grietinės ir cukraus. Kelias akimirkas pamaišome ir padažas paruoštas.

Į lėkštę dedame virtinukus, pagardiname padažu ir valgome.

Skanaus!

Išbandė ir iš interneto nukopijavo InRed