2008 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

varškės pudingas su razinom

4 porcijoms imame:

400 g varškės
2 kiaušinius
0,5 stiklinės razinkų
1/4 stiklinės pieno
2 šaukštus cukraus
20g sviesto
džiūvėsėlių trupinukai

Jei reikia - perrinkti ir išplauti razinas, tuomet sumaišyti jas su varške. Kiaušinio trynius sutrinti su cukrumi, įpilti pieno ir viską supilti į varškę. Gerai išmaišyti ir įdėti ištirpintą sviestą. Baltymus suplakti iki standžių putų, ir juos sumaišyti su varškės mase. Viską sudėti į svietsu suteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepti 250 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Masei pakilus, karštį sumažinti ir kepti toliau. Pudingą atvėsinti ir patiekti su padažu.

Padažui reikės:
1 stiklinės pieno
2/3 šaukšto krakmolo
1 šaukšto cukraus
10 g sviesto

krakmolą atskiesti šlakeliu pieno. Likusį pieną užvirtinti, įpilti ištirpintą krakmolą, cukrų, svietsą ir virinti dar 3-5 minutes. Padažą atvėsinti ir tiekti su pudingu.

InRed

Komentarų nėra: