2008 m. birželio 3 d., antradienis

balanda

Mano tėtis vadina šitą sriubą "balanda" (kaip pas kalinius) dėl nuostabaus pilkumo spalvos, bet šiaip Agnės viena mėgstamiausių.

Puode biški pakepinu svoguno, tada į jį įpilu šalto vandens. Kai užverda - įmetu į vandenį bulvę ir dar vieną daržovę (kiekis - panašus kaip bulvės).

Į šaltą vandenį įmetu kalakuto (galima ir jautienos, bet mes jos nevalgom) gabaliuką, laukiu kol užvirs. Kai vando užverda, kalakuto gabaliuką perdedu į pirmą puodą su daržovėm.

Verdu viską tiek, kad išvirtų mėsa - 40 min.- valandą.

Po to viską sutrinu.

Agnės dviem porcijoms imu:
kalakuto ~100 g.
dvi bulves
1/4 vidutinio svoguno

"kitos" daržovės pas mus dažniausia:
* kalafijoras
* brokolis
* kopustas
* cukinija

xena

Komentarų nėra: