Mano tėtis vadina šitą sriubą "balanda" (kaip pas kalinius) dėl nuostabaus pilkumo spalvos, bet šiaip Agnės viena mėgstamiausių.
Puode biški pakepinu svoguno, tada į jį įpilu šalto vandens. Kai užverda - įmetu į vandenį bulvę ir dar vieną daržovę (kiekis - panašus kaip bulvės).
Į šaltą vandenį įmetu kalakuto (galima ir jautienos, bet mes jos nevalgom) gabaliuką, laukiu kol užvirs. Kai vando užverda, kalakuto gabaliuką perdedu į pirmą puodą su daržovėm.
Verdu viską tiek, kad išvirtų mėsa - 40 min.- valandą.
Po to viską sutrinu.
Agnės dviem porcijoms imu:
kalakuto ~100 g.
dvi bulves
1/4 vidutinio svoguno
"kitos" daržovės pas mus dažniausia:
* kalafijoras
* brokolis
* kopustas
* cukinija
xena
2008 m. birželio 3 d., antradienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą