2008 m. birželio 4 d., trečiadienis

Burokeliu sriuba su versienos galkutemis

Pirmiausia i puoda idedam pora didesniu burokeliu ir juos apie valanda paverdam, tol kol suminksteja, tiesa, verdam nenuluptus tik nuplautus. Kai isverda nulupam ir per tarka sutarkuojam. I keptuve ant sviesto pakepam keleta morku ir svoguna. Uzsikaiciam puoda su vandeniu, imetam lauro lapeli, kubeli jautienos, keleta pipiru. Tada imetam pakeptus svoguna su morka, ir keleta bulviu. Kol verda greitai darom galkutes, imam versienos farsa, imusam puse kiausinio ir idedam ismirkytos bulkos (galima det prieskoniu, bet as nededu). Tada suformuojam mazus rutuliukus :) ir dedam i puoda, paverda apie 20min idedam sutarkuotus burokelius ir dar paverdam 20min. Viskas, sriubyte paruosta, skanaus !

Komentarų nėra: