2008 m. birželio 4 d., trečiadienis

Naminiai makaronai su varške

100g varškės
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
1 arbatinis š. džiūvėsėlių
1 arbatinis š. grietinės
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis cukraus, žiupsniukas druskos

Ant stalo išpilkite "kalnelį" miltų. viršuje padarykite duobutę, į ją dėkite mažą gabalėlį sviesto ir pusę trynio, pasūdykite, įpilkite šaukštą šalto vandens. Minkykite tešlą, iškočiokite plonai ir palikite, kad apdžiūtų. Kai apdžius, supjaustykite 1 cm pločio ir 4 cm ilgio juostelėmis. Juosteles dėkite į verdant, pasūdytą vandenį, virkite, kol suminštės, nupilkite per sietelį, kad nuvarvėtų.
Į sviestu suteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą puodą sluoksniais dėkite makaronus ir su cukrumi pertrintą varškę, apteptą grietine, sumaišyta su antra trynio pusele.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Komentarų nėra: