2008 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

blyneliai

4 porcijoms:

1,5 šaukšto miltų
stiklinė pieno
1 kiaušinis
0,5 šaukšto cukraus
vos vos druskos
apie 12g mielių
(2-3 obuoliai, jei gaminame su obuoliais)

1. cukrų, druską, kiaušinio trynį ir mieles sutrinti šlakelyje pieno.
2. gavus vientisą masę, supilti likusį pieną, suberti nusijotus miltus.
3. Masę išminkyti, uždengti merliuku ar servetėle ir 2-3 val. pastatyti kur nors šilčiau. Kartkartėmis pamaišyti.
4. Suplakti kiaušinio baltymą, įdėti jį į tešlą ir dar kartą gerai išmaišyti.
5. blynelius kepti keptuvėje, ant įkaitinto aliejaus, tešlą dėti vandenyje pamirkytu šaukštu.

jei gaminame su obuoliais, juos į tešlą įmaišyti prieš kepant, smulkiai smulkiai supjausčuis, ar net sutarkavus.

InRed

Komentarų nėra: